Karamel:
70g gula
2 sudu kecil air
2 sudu besar air suam
Puding:
180g cream cheese
70g gula pasir
1 biji telur kuning
3 biji telur
450g susu segar
Cara-cara:
70g gula
2 sudu kecil air
2 sudu besar air suam
Puding:
180g cream cheese
70g gula pasir
1 biji telur kuning
3 biji telur
450g susu segar
Cara-cara:
- Sediakan karamel. Panaskan gula dengan 2 sudu kecil air sehingga perang. Kemudian, masukkan 2 sudu besar air suam. Tuangkan ke dalam acuan
- Pukul cream cheese dan gula hingga sebati. Kemudian, masukkan kuning telur diikuti teluryang lain sebiji demi sebiji.
- Panaskan susu sehingga hampir mendidih. Kemudian, tuang ke dalam no. 2 tadi. kacau sekata
- Tuangkan adunan puding ke dalam acuan yang ada karamel tadi.
- Alaskan acuan dengan bekas lain berisi air. Bakar pada suhu 160'c selama 40-45 minit.
- Sejukkan sebelum dihidang
No comments:
Post a Comment